Terugblik Vrijheidslunch Heemstede Hapt 5 mei 2022

Categorieën

  • Sociaal
  • Samen

Ellen Meuwese van het kaarteninitiatief www.ikziejewel.nl blikt terug op de door haar georganiseerde Vrijheidslunch Heemstede Hapt op 5 mei 2022:

“De zon scheen. Er was muziek, vertier, prachtige gedekte tafels, heerlijk eten en heel veel gasten. De sfeer was fantastisch en de opkomst groot. Iedereen wilde naar buiten en het leven vieren met elkaar.

‘Ik zie je wel’ heeft hard gewerkt om dit vrolijk samenzijn te organiseren buiten rond Plein1, in samenwerking met de gemeente Heemstede. Door de vele sponsoren en vrijwilligers waren er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Omdat velen onder ons het afgelopen jaren, versterkt door alle maatregelen vanwege corona, niet makkelijk gehad hebben, wilden we weer saamhorigheid creëren. De stigmatisering blijft toenemen en dat zorgt voor nog meer uitsluiting en eenzaamheid.

Door deze lunch hebben we een eerste stap gezet naar de ouderwetse, dorpse gezelligheid waarbij  de mensen die eenzaam thuis zitten en op eigen kracht niet kunnen of durven komen niet mogen ontbreken. Voor deze kwetsbare mensen en hun omgeving is het zo belangrijk gezien te worden door de buitenwereld. Door erbij te mogen horen bouwen ze hun zelfvertrouwen op.

In de Heemsteedse Courant stond op 11 mei: Vrijheidslunch  Heemstede Hapt daverend succes! Daar zijn we trots op! We zijn erg blij met deze onvergetelijke dag en hebben meteen besloten dat we er volgend jaar voor gaan zorgen dat er nog meer mensen aanschuiven om de saamhorigheid in onze gemeenschap te bevorderen. Laten we weer een grote familie worden en een wereld creëren voor iedereen!’

 Heemstede Hapt in het nieuws