Samen tegen corona

vrouw achter telefoon en laptop

Inwoners, ondernemers en organisaties; allemaal hebben we te maken met de gevolgen van het coronavirus en de daarbij horende maatregelen. Gelukkig zijn in Heemstede veel initiatieven opgezet om elkaar te helpen en om zoveel mogelijk het sociaal contact in stand te houden. 

Campagne 'Aandacht voor elkaar'

De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Iedereen wordt coronamoe. Niemand kan er iets aan doen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Om het vol te houden hebben we elkaar nodig. Doe daarom mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat jij in je omgeving voor anderen kan betekenen. Meer weten? Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl

Wij Heemstede staat klaar met een luisterend oor

Gewoon voor een praatje, een vraag om hulp of wat u maar kwijt wilt. U kunt bellen met medewerkers van WIJ Heemstede op de Winterlijn: (023) 548 38 18

  • maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur
  • vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

De maatschappelijk werkers houden weer gesprekken, alleen niet in Plein 1 maar in een vast lokaal bij de Luifel. Om een afspraak te maken, belt u (023) 205 08 89 of mailt u naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

Praktische hulp via social media

Wilt u in Heemstede of in uw wijk iets betekenen voor een ander? Maar weet u nog niet precies voor wie? Ga dan naar heemstede.wehelpen.nl of de groep Corona Hulp Heemstede op Facebook en plaats uw hulpaanbod. Wij Heemstede kan actief bemiddelen voor inwoners met een hulpvraag maar zonder computer. Hebt u praktische hulp nodig? Mail dan naar heemstede@wehelpen.nl  of bel met WeHelpen via (023) 548 38 24, bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. 

Klussenbank, formulierenbrigade en belastinghulp 

De klussenbank vanuit Plein1 is opgestart. Hieronder valt ook de computerhulp. Uiteraard moeten vrijwilliger en aanvrager zich beide prettig voelen bij het uitvoeren van klussen waarbij de afstand goed moet kunnen worden bewaakt. De formulierenbrigade en belastinghulp gaan ook in aangepaste vorm door. Voor informatie of een afspraak kunt u op werkdagen tot 12.00 uur bellen naar (023) 528 85 10. 

Eethuis de Luifel biedt maaltijd-(thuisbezorg)service voor inwoners van Heemstede

Maximaal 30 personen kunnen weer in de Luifel eten. Om te reserveren kunt u bellen met (023) 548 38 28. Maaltijdbezorging of afhalen kan ook nog steeds. Van maandag tot en met donderdag kookt kok Ricardo dagelijks een lekkere, gezonde maaltijd. Bestel deze op de dag zelf vóór 13,00 uur door te bellen met 06 22 45 93 50. Kijk voor meer informatie op www.wijheemstede.nl.

Mantelzorg

Voor mantelzorgers en verzorgden zijn het moeilijke tijden. Met al uw vragen over mantelzorg staat het team van Tandem Mantelzorg voor u klaar. U kunt bij hen terecht voor een praatje en een luisterend oor, maar ook bij vragen over praktische hulp, lastige keuzes en dilemma’s rond de mantelzorg. Bel Tandem via (023) 891 06 10, mail naar info@tandemmantelzorg.nl of kijk op www.tandemmantelzorg.nl .

Buurtbemiddeling

Als mensen lang binnen zitten, kunnen spanningen in huis of tussen buren oplopen. MeerWaarde BuurtBemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de communicatie te verbeteren. De inzet met vrijwillige bemiddelaars is nu niet mogelijk. MeerWaarde BuurtBemiddeling blijft wel telefonisch bereikbaar via (023) - 569 88 83 of kijk op de website van Meerwaarde Buurtbemiddeling

Meer initiatieven?

Via deze website leest u welke initiatieven - groot en klein - zijn opgestart in de coronatijd onder ontmoeten en meedoen

Terug naar overzicht