Alleen samen tegen corona

vrouw achter telefoon en laptop

We starten een nieuw hoofdstuk in de aanpak van het coronavirus. Toch hebben nog veel mensen en organisaties te maken met de gevolgen van de coronamaatregelen. Gelukkig zijn in Heemstede initiatieven opgezet om elkaar te helpen of om het sociaal contact in stand te houden. 

Wij Heemstede staat klaar met een luisterend oor

Heeft u behoefte aan een luisterend oor, dan zijn medewerkers van Wij Heemstede beschikbaar.
Zij zijn bereikbaar via (023) 548 38 18 van maandag tot donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
De maatschappelijk werkers belt u via (023) 205 08 89, Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor een telefonische afspraak mailt u naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

Meer informatie is te vinden in de nieuwsbrief van WIJ Heemstede van april. 

Praktische hulp via social media

Wilt u in Heemstede of in uw wijk iets betekenen voor een ander? Maar weet u nog niet precies voor wie? Ga dan naar heemstede.wehelpen.nl of de groep Corona Hulp Heemstede op Facebook .
Wij Heemstede kan daarin actief bemiddelen. Hebt u praktische hulp nodig? Mail dan naar heemstede@wehelpen.nl .

Eethuis de Luifel biedt maaltijd-thuisbezorgservice voor inwoners van Heemstede

Wanneer u zelf niet kunt zorgen voor uw warme maaltijd, maak dan gebruik van de maaltijd-thuisbezorgservice van Eethuis de Luifel. Van maandag tot en met donderdag kookt kok Ricardo  dagelijks een lekkere, gezonde maaltijd. Bestel deze op de dag zelf vóór 13,00 uur door te bellen met 06 22 45 93 50. Kijk voor meer informatie op www.wijheemstede.nl.

Mantelzorg

Voor mantelzorgers en verzorgden zijn het moeilijke tijden. Met al uw vragen over mantelzorg staat het team van Tandem Mantelzorg voor u klaar. U kunt bij hen terecht voor een praatje en een luisterend oor, maar ook bij vragen over praktische hulp, lastige keuzes en dilemma’s rond de mantelzorg. Bel Tandem via (023) 891 06 10, mail naar info@tandemmantelzorg.nl of kijk op www.tandemmantelzorg.nl .

Buurtbemiddeling

Als mensen lang binnen zitten, kunnen spanningen in huis of tussen buren oplopen. MeerWaarde BuurtBemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de communicatie te verbeteren. De inzet met vrijwillige bemiddelaars is nu niet mogelijk. MeerWaarde BuurtBemiddeling blijft wel telefonisch bereikbaar via (023) - 569 88 83 of kijk op de website van Meerwaarde Buurtbemiddeling

Meer initiatieven?

Burgemeester Astrid Nienhuis is blij met alle initiatieven en sprak haar waardering hiervoor uit op radio Haarlem 105

Wilt u ook een ouder of ziek persoon in uw wijk helpen? Een simpele oplossing is om uw naam en telefoonnummer op een briefje schrijven met een kort bericht dat u hem/haar graag wilt helpen. Doe dit in zijn/haar brievenbus. Natuurlijk kunt u ook uw bestaande netwerk gebruiken of een Whatsappgroep in uw wijk oprichten om hier gezamenlijk mee aan de slag te gaan.

Terug naar overzicht