BuurtBLIK: ouderen als reporters

“Goedemorgen allemaal! U ziet mij hier staan voor de Luifel en ik ga een kleine introductie geven voor de dansgroep die hier nu is.” Dat vloggen niet alleen iets is voor jongeren maar ook voor ouderen, bewijst Leny. Als een volleerde reporter doet zij verslag van het internationaal dansen bij WIJ Heemstede. De deelnemers dansen op ruime afstand van elkaar, coronaproof. Zowel dansers als vlogger Leny zijn blij dat ze zo toch door kunnen dansen en elkaar kunnen blijven zien.

Ook Julia en Willy maakten een film van hun ‘club’ bij Kennemerhart Oppeppers, onderdeel van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart. Tonja helpt begeleider Denise te interviewen over de club waar mensenwe lkom zijn die onder andere geheugenproblemen hebben.

Activiteiten voor ouderen

De filmpjes voor en door 65-plussers worden verzorgd binnen het project BuurtBLIK van Stadsreporters. De reportages gaan over allerlei activiteiten in Heemstede waar ouderen samen komen. Het filmpje van Leny belicht één activiteit, maar er is nog meer te doen voor ouderen bij WIJ Heemstede. WIJ Heemstede mag nog wel activiteiten en dienstverlening voor kwetsbare inwoners door laten gaan. Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Heemstede en ZonMW en valt binnen het programma 'Een tegen eenzaamheid'

Meer informatie of meedoen aan een activiteit?

Neem contact op met Ellen Swart of Katinka Verdonk via info@wijheemstede.nl, bel met de receptie van WIJ Heemstede via (023) 548 38 28 of kijk op www.wijheemstede.nl 
Kijk voor de activiteiten van Kennemerhart op www.kennemerhart.nl/dagbesteding, mail oppeppers@kennemerhart.nl of bel (023) 583 75 20.