Doe mee aan Steenbreektrofee

Elke vierkante meter steen die we vervangen door groen en planten helpen de natuur. Fijnstof wordt afgevangen en insecten, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied. 

In heel Nederland bestaan allerlei mooie initiatieven om samen het verschil te maken en te zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving. Stichting Steenbreek zoekt, via de Steenbreektrofee, naar inspirerende voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Er kan van alles. Vrolijk bijvoorbeeld de buurt op en maak een kleurrijke mini-tuin van een boomspiegel in uw straat.  

Vergroening van de buurt

Heemstede is één van de aangesloten gemeenten bij Stichting Steenbreek. Daarom kunnen ook projecten uit onze gemeente meedingen naar de Steenbreektrofee. Dit kunnen projecten zijn van bijvoorbeeld een buurtvereniging of wijkorganisatie. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of wijk, als initiatieven op niveau van dorp en stad zijn welkom. Voorwaarde is dat de projecten al zijn uitgevoerd en een bijdrage leveren aan vergroening van onze buurt. Gaat u ervoor om met uw project of initiatief dit jaar de Steenbreektrofee 2020 te winnen?

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli 2020. In augustus komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en te nomineren. Drie uitverkoren voorbeelden worden in september bezocht door de jury. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Groendag op 15 oktober in Oss. Kijk voor meer informatie op steenbreek.nl/steenbreektrofee.

Over Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies iedereen in Nederland motiveren om onze leefomgeving te vergroenen.

Terug naar overzicht