GumBuddy in strijd tegen zwerfafval

Jaarlijks belandt in Nederland zo’n 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat. De afbreektijd ligt tussen de 20 en 25 jaar. Dat maakt kauwgom, naast peuken op straat, het meest vervuilende zwerfafval. GumBuddies® zijn kleine rvs containertjes, waarin kauwgom en peuken kunnen worden gegooid, zodat het niet langer op straat terecht komt. Dit is beter voor het milieu, zorgt voor een schoner straatbeeld én levert uiteindelijk kostenbesparing op.

U ziet GumBuddies op steeds meer plekken in Nederland hangen. Onze gemeente biedt vanaf begin 2020 GumBuddies® aan, bijvoorbeeld op scholen en sportclubs. Ook bij Plein1 zijn al de eerste exemplaren geïnstalleerd. 

Slipper
Hoe vervuilend kauwgom op straat ook is, als we het inzamelen kan het wél worden gerecycled. Wist u dat er slippers van kauwgom kunnen worden gemaakt? Bekijk in deze video hoe het recycelen van verzameld afval uit een GumBuddy ® werkt.

Kostenbesparing
Zwerfafval opruimen is heel duur. Het eenmalig verwijderen van kauwgom uit een groot winkelcentrum kost al gauw 10.000 euro. In Nederland zijn de kosten voor het opruimen van openbare ruimtes jaarlijks meer dan 250 miljoen euro. Dit komt neer op 15 euro per persoon!

Draag ook bij aan een schoner milieu en een opgeruimd straatbeeld. Kijk waar in uw buurt een GumBuddy® hangt en voorkom dat kauwgom op straat belandt. Kijk voor meer informatie op Gumbuddy.nl.

Terug naar overzicht