Heemstede hijst de Global Goals-vlag

Burgemeester Astrid Nienhuis hijst de SDG-vlag

Het is op 25 september 2020 precies 5 jaar geleden dat de wereld de Duurzame Ontwikkelingsdoelen omarmde. Zeventien doelen die ons op weg helpen naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030.  Daarom hijst Heemstede de Global Goals-vlag.

Waarom een vlag in Heemstede?

Wereldwijd zijn er al mooie resultaten geboekt, ook in Heemstede. Maar het is duidelijk dat het komend decennium nog veel moet gebeuren. Dit vlagmoment is het startschot om de 17 doelen meer zichtbaar te maken in alle acties van de gemeente.
Burgemeester Astrid Nienhuis: ‘Alleen als we samenwerken kunnen we de doelen behalen in 2030. Dit doen we met iedereen in onze gemeente. De Global Goals gaan ook over betrokkenheid van inwoners bij besluitvorming. Deze doelen staan daarom letterlijk hoog in het vaandel. Samen voor de SDG’s.’
In totaal worden maar liefst 850 Global Goals-vlaggen gehesen door andere Nederlandse gemeenten, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, de Rijksoverheid en ambassades.

Gemeente Heemstede is een Global Goals-gemeente

Als gemeente zijn we medeverantwoordelijk voor het aanpakken van de oorzaken en gevolgen van mondiale uitdagingen. De gemeente stimuleert initiatieven en lokale acties, die rekening houden met rechten en belangen van mensen overal in de wereld. Daarbij moet ook oog zijn voor toekomstige generaties en de draagkracht van de planeet. Een voorbeeld daarvan is de Sustainable Fashion Week. 

De Nederlandse vlaggenactie is een samenwerking van VNG, SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland en de Rijksoverheid.