Tips om uw woning te verduurzamen

zonnepanelen op dak woning

U kunt op veel manieren uw woning verduurzamen. Wilt u weten hoe? Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie op duurzaambouwloket.nl. Wij zetten de belangrijkste tips alvast voor u op een rij. 

1. Volg het stappenplan voor een energiezuinige woning
Kijk in de brochure van het Duurzaam Bouwloket.

2. Check welke subsidieregelingen er beschikbaar zijn
Doe de subsidiecheck voor een helder subsidieoverzicht bij u in de buurt.

3. Vraag subsidie aan voor zonneboilers, wamtepompen en pelletkachels
De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een subsidieregeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze subsidie geeft u een tegemoetkoming bij de aanschaf van onder andere warmtepompen. De regeling is zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie hierover vindt u op het duurzaambouwloket.nl.

4. U heeft recht op btw-teruggave zonnepanelen
Als u zonnepanelen koopt, kunt u de btw (21 procent) op de aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Vraag de btw wel binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar terug. Lees meer over de regeling

5. Bekijk de presentatie over verduurzamen van jaren 30-woning 
Bodemisolatie of toch vloerisolatie? En hoe pakt u de vervanging van beglazing aan? Ook voor jaren 30-woningen valt veel winst te behalen. Duurzaam Bouwloket en Stichting Klimaatgesprekken hielden in oktober 2019 een presentatie over het verduurzamen van jaren 30-woningen. 

Terug naar overzicht