Blekersvaartweg heeft het eerste bloeiende straatnaambord van Nederland

Categorieën

  • Sociaal
  • Samen
  • Groen

Een straatnaambord dat in bloei staat? Jazeker, je kunt ‘m bewonderen langs de Blekersvaartweg in Heemstede. Actieve buurtgenoten zaaiden de berm in met bijen-en vlinderbloemen, die op dit moment uitbundig bloeit. Zaterdag 18 juni is dit gevierd met de onthulling van het unieke bord door wethouder Eveline Stam.

Initiatiefnemer Dieuwke Reehoorn: “Met deze bloeiende berm krijgen bijen en vlinders meer voedsel. Dat is belangrijk voor de biodiversiteit in de regio. En zo maken we Heemstede ook weer een stukje mooier. Wat ook bijzonder is: we hebben dit sámen gedaan als Heemstedenaren. Samen met actieve buurtgenoten, de Stichting Bijenvrienden, de Gemeente Heemstede, bedrijven rond de Blekersvaartweg en met Stichting MeerGroen die ons helpt bij het beheer van de bloeiende berm. Bloemen en bijen verbinden ons met elkaar. Om de bloemen de kans te geven zich uit te breiden, is regelmatig onderhoud van belang. Dat betekent regelmatig wieden en gietertjes water geven. Ook maaien we de boomspiegels en de waterkant om te voorkomen dat het gras de bloemen verdringt.”

De gemeente Heemstede stimuleert biodiversiteit met de aanleg van bloemenweides. De Blekersvaartweg is de 6e bloemenweide waar op dit moment de klaprozen uitbundig bloeien.