Gillestuin - volkstuincomplex Herenweg 37

Categorieën

  • Sociaal
  • Samen
  • Groen

In Volkstuincomplex Herenweg is een gezellig, groene ruimte gecreëerd, de Gillestuin.

De Gillestuin is voor en door de tuinders van de Herenweg én voor inwoners van Heemstede. Het is een ontmoetingsplek voor tuinders die even willen bijpraten of bezoek willen ontvangen. Het is ook een ontmoetingsplek voor Heemstedenaren die in een groene omgeving iets willen drinken of kennis willen maken met het volkstuincomplex. Kortom: een fijne plek om elkaar te ontmoeten.  

Programma 2022

Voor 2022 is een leuk programma samengesteld. Zo is er elke 1e zondag van de maand een Schuif ’s aan, van 14.00 tot 16.00 uur, voor tuinders van alle complexen van onze vereniging en voor inwoners van Heemstede. Elke woensdag, van 10.00 tot 11.00 uur, is er een koffieuurtje, voor tuinders en oud-tuinders van de Herenweg. Verder gaan we diverse activiteiten organiseren, geven we een feestje op de langste dag en gaan we de tuin officieel openen. Ook is er al een bibliotheek met boeken en tijdschriften over tuinieren en over eten uit de eigen tuin.

Dank aan subsidiegevers en sponsors

Heel blij zijn we met de forse financiële bijdrage van de gemeente Heemstede, een schenking van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden en de resultaten van de statiegeldactie van COOP. Daarmee kunnen we de Gillestuin nog mooier maken.

Wil je helpen

Een flinke groep vrijwilligers zet hier de schouders onder en heeft al veel gedaan: er is een nieuwe schuur, een terras, een grasveldje, de beplanting is bijna op orde. Voor 2022 staat een pergola op de planning, een schapenhekje, een composthoop, meer beplanting, etc. Wil je helpen, stuur dan een e-mail naar gillestheetuin@gmail.com