Stichting Ik Zie Je Wel opgericht

Categorieën

  • Sociaal
  • Samen

Mijn naam is Ellen van der Pant - Meuwese. Ik woon en werk op de Heemsteedse Dreef in Heemstede. Ik verloor al jong mijn man, de vader van mijn 4 kinderen, maar heb me, als grafisch kunstenaar, in alle tegenwind staande gehouden met tekenen en schilderen. Dat leverde veel werk en nog  meer positieve energie op maar heeft ook bijgedragen tot dit initiatief.

In de afgelopen maanden, waarin we allemaal op ons zelf werden teruggeworpen zag ik, bij het opruimen van mijn huis, dat ik een kast vol materiaal had waarmee ik iets kon doen voor de maatschappij. Ik besloot mijn zelf ontworpen kaarten gratis weg te geven om aandacht te vragen voor de vele mensen die zich eenzaam voelen en niet gezien. Vooral mensen met een psychische kwetsbaarheid worden hard geraakt in een tijd waarin alles draait om perfectie en materialisme. Het stigma dat ze opgeplakt krijgen uit vooroordelen door onwetendheid bezorgt ze een gevoel niets waard te zijn. Ze raken geïsoleerd en worden eenzaam.

Als mantelzorger van een psychisch kwetsbare zoon besloot ik de stichting Ik Zie Je Wel op te richten, zonder winstoogmerk. Meteen kwam er hulp uit allerlei hoeken, vanuit de gemeente, familie, kennissen en andere vrijwilligers!

600 mensen blij gemaakt

De kaarten worden uitgedeeld of verstuurd naar iedereen die we een complimentje willen geven of willen vertellen dat ze er mogen zijn. Een paar woorden is al genoeg. In een felgekleurde enveloppe is het een feestje een kaart te versturen of er een in de brievenbus te krijgen. In een paar weken tijd hebben we al 600 mensen blij kunnen maken!

De stichting wil bereiken dat er uit eigen middelen in de toekomst een financiële bijdrage geleverd kan worden aan de vaardigheden en hobby’s van mensen met een psychische kwetsbaarheid daar waar de maatschappij hun talenten nog niet ontdekt heeft.

Creëer een wereld voor iedereen!