Van een kind voor een kind

Categorieƫn

  • Sociaal
  • Samen

Initiatiefnemer Katrien Broeders 'schrok' van het aantal kinderen in Nederland dat niet in een veilige omgeving kan opgroeien. Het land waar de meest gelukkige kinderen wonen (volgens de statistieken), is hetzelfde land waar (binnen Europa) de meeste uithuisplaatsingen zijn. In 2020 wilde zij zich persoonlijk inzetten voor deze doelgroep: pleegkinderen dus.  

De eerste actie: 20 kinderen naar de Efteling

Met de AH Efteling-spaaractie en met donaties konden in totaal 20 kinderen met gezin naar de Efteling. Maar wat zijn nu 20 kinderen als je weet dat er in Nederland 55.000 kinderen zijn waarbij het zo mis gaat dat kinderen niet meer thuis kunnen wonen. 

Kerstattentie

Samen met Kenter Jeugdhulp (Haarlem) heeft zij een kerstactie opgezet. Het doel was om 300 kinderen die het wat minder hebben een mooie en warme kerst geven. De kinderen ontvingen wat lekkers en een kerstattentie in de vorm van een knutselpakket. Hiermee konden zij iets maken voor een ander en zo dit goede gebaar doorgeven. Want als je geeft, dan sta je in je kracht.

Bewoners en lokale winkels betrekken

Katrien wilde ook zoveel mogelijk bewoners en lokale winkels betrekken. Dit deed zij door juist kleinere donaties van veel mensen te vragen. Hiermee creĆ«er je bewustwording over dit onderwerp. Waardering voor de ondernemers die in een zwarte tijd toch actief hebben meegedaan. 

Kinderen in de buurt

Maar ook de kinderen in Heemstede (e.o.) hebben zich ingezet voor kinderen in de buurt. Zo hebben alle kinderen van de Crayenesterschool een kerstkaart gemaakt. Ook hebben kinderen uit de buurt meegeholpen met het maken van de 300 pakketjes. De actie was een succes en het was ontzettend leuk om te doen. 

Vervolgacties

Katrien wil zich inzetten voor kinderen die opgroeien in armoede. Ieder kind mag Sinterklaas vieren, trakteren op school, meedoen met een schooluitje of gewoon een mooi cadeautje krijgen als je jarig bent. Dat is waar zij zich dit jaar voor wil inzetten. 

Wil je ook iets doen voor deze doelgroep?

Neem contact op met Katrien Broeders