Groenstrook op speelplein De Glip

Categorie├źn

  • Samen
  • Groen

Een groep buren en enthousiaste medewerkers van hoveniersbedrijf De Rooij hebben een groenstrook op het speelplein in de Glip beplant. Het openbare groen daar was toe aan een opknapbeurt. Het groen is vervangen door een mix van inheemse bomen, heesters, kruiden en andere vaste planten.

Samen met de gemeente

Door een aanvraag bij het initiatievenfonds van gemeente Heemstede is dit initiatief echt van de grond gekomen. De gemeente hielp onder andere met het leeghalen van de strook. De wens om het speelplein op te knappen was er al langer en samen de 1e groenstrook aanpakken is een eerste begin.

Planten en een bijenhotel

Alle gebruikte planten, struiken en bomen hebben een natuurwaarde. Van bijen tot hommels, kolibrievlinders, zweefvliegen, vogels en andere (nacht)vlinders: wij hebben er een plekje of plantje voor. Met het vakkundige advies van Rens hebben we samen de border van laag naar hoog opgebouwd. Ook is er een bijenhotel geplaatst en er is zelfs nagedacht over kleuren, geuren en seizoenen.

Samen het onderhoud van groen oppakken

Met heerlijk lenteweer, koffie, thee en koekjes was het een gezellige ochtend. Even bijpraten als buren, samen aan het werk en ondertussen ook veel leren over planten en insecten door een mini-college van Rens van hoveniersbedrijf de Rooij. Onderhoud van het groen pakken we als buren samen op en er zijn al plannen voor het vervolg.

Dank Wim, Jannie, Mark, Gijs, Herman, Berri, Rens en Brian! Goed voorbeeld doet volgen!