Wandeltocht verbindt buurtbewoners

Categorieën

  • Sociaal
  • Samen

Samen een leuke en gezellige wandeling maken en tegelijkertijd de buurtgenoten beter leren kennen. Een groep bewoners van woonzorgcentrum de Heemhaven in Heemstede beleefden het feestelijke wandelevenement “De Heemhaven ontdekt de buurt’’ op zaterdag 21 augustus. Verschillende organisaties, buurtbewoners, wandelvrijwilligers en artiesten zetten zich daarbij in voor deze gezellige wandeldag.

Warming-up en startschot

Na een gezamenlijke warming up op het liedje ‘’Que sera sera’’ van Doris Day, het liedje wat voor de meeste bewoners bekend staat als hét warming up liedje, volgde een startschot van de burgemeester Astrid Nienhuis. Na de start volgde een optreden van Niki Jacobs en Ivo Bernard, medemogelijk gemaakt door de Stadschouwburg en Philharmonie Haarlem. Bij het vertrek deelde Monica van WeHelpenHeemstede nog prachtig gemaakte bloemen uit. Vervolgens startten de groepjes bewoners met de vrijwilligers aan de feestelijke route. Onderweg konden de wandelaars verschillende stoplocaties bezoeken. Zo had een buurtbewoner bijvoorbeeld maar liefst vijf taarten gebakken voor de deelnemers.

Muziek en vertier

Tijdens het evenement werd er ook veel muziek gemaakt, wat het evenement nog feestelijker maakte. Zo speelde Mariska Pool van de Vrolijke Noot onderweg prachtig harp . Op een andere plek werd er accordeon gespeeld, evenals een prachtig pianospel door een meisje van 8 jaar, terwijl haar broertje alle ins en outs vertelde over de kippen. Even verderop konden de mensen genieten van een advocaatje en de prachtige tuin van een buurtbewoner bekijken. Ook was er bijvoorbeeld een thematafel in de Bibliotheek Heemstede, waar onder andere mooie verhalen werden verteld over Heemstede. De bewoners werden bij de finish-boog warm en feestelijk onthaald met live muziek.

Uitgebreid sfeerverslag

Kortom: het was een sfeervol en kleinschalig wandelevenement langs verschillende locaties in de wijk waarbij verbinding, kennismaken en vooral veel plezier hebben centraal stonden. Bent u benieuwd naar een uitgebreider verslag van het evenement? Lees dan het uitgebreide sfeerverslag in de Heemsteder (pagina 10).

Foto's Machiel Kraaij Fotografie