Nieuwe bestemming voor leegstaand tramwachtershuisje

Het mes snijdt aan twee kanten bij het zoeken naar een nieuwe bestemming voor een leegstaand tramwachtershuisje aan de Glipperweg. De gemeente had nog geen nieuwe bestemming voor ogen en de buurt had behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplek. Uit onderzoek van het project Wij maken Heemstede blijkt dat sociale samenhang voor velen belangrijk is. Daarbij werd ook vaak genoemd dat het in Heemstede ontbreekt aan plekken om elkaar te ontmoeten.

Genoeg ideeën

Ook op de georganiseerde Buurttafel van welzijnsorganisatie WIJ Heemstede, een soort open koffie-inloop, klonk de roep om een ontmoetingsplek. De sociaal makelaar van WIJ Heemstede heeft een aantal bewoners van De Glip gesproken over de bestemming voor het tramwachtershuisje. Er zijn ideeën genoeg! Zo hebben wijkagenten en iemand van de woningbouwvereniging interesse om spreekuur te houden in het tramwachtershuisje. Maar het zou ook prima dienst kunnen doen als plek waar een aantal inwoners wekelijks soep maakt voor de buurt.

Inwoners gezocht

Vanaf januari 2020 start een proefperiode van een half jaar om van het tramwachtershuisje een gezellige ontmoetingsplek te maken. De gemeente neemt het schilderen van het pand voor haar rekening. Voor de uiteindelijke bestemming van het huisje kunnen we de hulp van inwoners goed gebruiken. Woont u in de Glip en heeft u een origineel idee waar de hele buurt baat bij heeft? Neem dan contact op met Marieke Boor.

Terug naar overzicht