Samen zwerfafval opruimen

Zwerfafval is slecht voor het milieu en kost veel geld en tijd om op te ruimen. De gemeente houdt de openbare ruimte dagelijks schoon, maar wat extra hulp bij het schoonmaken van onze omgeving is natuurlijk welkom. Op veel manieren helpen Heemsteedse inwoners met het opruimen van zwerfafval en zetten zich in voor een schone gemeente. 

Bosfair 10 oktober 

Zaterdag 10 oktober ruimen we zwerfafval op tijdens de Bosfair in het Groenendaalse Bos. De gemeente stelt- net als bij eerdere acties- hulpmiddelen ter beschikking om op een veilige manier zwerfafval op te ruimen. Op zaterdag 10 oktober kunt u tussen 11.00 en 13.00 uur aan de Burgemeester van Rappartlaan terecht voor een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. Gaat u met een groep groter dan 4 personen op pad? Meld u dan aan via h.lankveld@heemstede.nl onder vermelding van ‘Zwerfafvalactie Groenendaalse Bos’. Wilt u ook daarna helpen en een afvalgrijper ontvangen? Stuur dan een mailtje naar afval@heemstede.nl en we nemen contact met u op.

Meer zwerfafval

Mede door de coronacrisis liggen her en der verdwaalde mondkapjes en plastic handschoenen op straat. Ook ontstaat meer zwerfafval door illegaal bijplaatsen van (grof en rest) afval bij openbare containers. Al eerder gingen Heemsteedse gezinnen de strijd aan met zwerfafval. Op het gemeentehuis kregen ze hulpmiddelen, zoals afvalgrijpers, handschoenen en veiligheidshesjes. Als dank voor de inzet ontvingen de eerste 50 gezinnen die zich meldden een FOODBOX van De Smaak van Heemstede, boordevol lokale lekkernijen om er een heuse 'priknik' van te maken.

Acties rondom zwerfafval

De gemeente geeft blijvende aandacht aan zwerfafval, op een veilige en verantwoorde manier.  Zo organiseerde de gemeente meerderd publieke acties rondom zwerfafval. Bijvoorbeeld de succesvolle basisscholenactie met Rotary Heemstede en deelname aan de World Clean Up Day. Tijdens deze grootste wereldwijde jaarlijkse opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. World Clean Up Day wordt in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon.

Terug naar overzicht