De Glip denkt mee over invulling van het tramwachtershuisje

Categorieën

  • Sociaal
  • Duurzaam
  • Samen

Iedereen die wel eens over de Glipperbrug gaat kent het kleine markante gebouwtje met zijn opvallende piramidedak en brede overkapping. Ideaal om onder te schuilen. En dat gebeurde vroeger dan ook vaak als mensen op de tram stonden te wachten. De tram rijdt al lang niet meer en het gebouw staat al een paar jaar leeg. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!
Gemeente Heemstede nodigt buurtbewoners uit om op zondag 16 april 2023 tussen 14.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen en ideeën voor de invulling van het huisje met elkaar te delen.

Wat is jouw idee voor het tramwachtershuisje?

Uit een eerdere inventarisatie van de gemeente eind 2021 bleek dat heel wat buurtbewoners ideeën hebben over de invulling van het tramwachtershuisje. Velen zien het als de ideale plek om elkaar te ontmoeten. Meerdere buurtbewoners hebben toen aangegeven ook zelf een rol te willen spelen bij de invulling. De gemeente geeft daarom buurtbewoners de mogelijkheid om samen verder plannen te bedenken en uit te voeren. Het tramwachtershuisje: van en voor de buurt!

Invulling voor langere tijd: van en voor de buurt!

Het gaat in eerste instantie om een proef van een jaar. In dat jaar wil de gemeente ontdekken of er buurtbewoners zijn die een actieve rol willen spelen, hoe we met elkaar goede afspraken kunnen maken en of de invulling en samenwerking ook voor de verdere toekomst kan werken. We zetten in op een succesvolle invulling waar de buurt jaren van kan genieten! 

Veel kan (maar niet alles)

Ideeën zijn er genoeg. Maar niet álles is mogelijk in het tramwachtershuisje. Het gebouw is een monument en daarom mag er aan de buitenkant niet veel veranderen. Ook is de ruimte beperkt en zal niet alles passen.
Bekijk het overzicht met alle belangrijke dingen waar we rekening mee moeten houden